zondag 27 maart

De 4e zondag van de 40dagentijd voor Pasen. Met de 4e zondag van de 40dagentijd bevinden wij ons precies op de helft van de periode voor Pasen. De zondag heet daarom ook zondag ‘Laetare’, verheug je, wees blij, want wij zijn wat de lijdens- en vastentijd voor Pasen betreft, over de helft heen! Thematisch hebben we het zondag over ‘niet alleen door het leven gaan’, niet te individueel, want samen sta je veel sterker! Ook in je geloofsbeleving! Wat kan er niet een kracht van uitgaan op je individuele religieuze leeftocht, als je die samen met andere mensen om je heen ondergaat (vgl. Ps. 121).
We lezen Johannes 15: 1-8, over Jezus als de ware wijnstok en het dragen van veel vrucht in verbinding met hem. We horen de oproep om in ons leven een te worden met en je te voeden door die Ene die het goede, het beste voorheeft met alle mensen!
Onze eigen predikant ds. Georg Naber gaat in de dienst voor, Evi Wippert is het zondagskind, Wim Pardoen opnieuw de organist. De collecte is bestemd voor het Missionair Werk.