Givt, algemene informatie

Digitaal collecteren
In onze Brugkerk bieden we de mogelijkheid om naast contant geld of collectebonnen, te betalen via je telefoon.  Dit gebeurt met Givt. Want Givt biedt dé oplossing voor geven aan de collecte zonder contant geld.  Contant geld verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld, digitaal collecteren met Givt biedt daarvoor de oplossing.  Veel mensen hebben niet voldoende contant geld op zak maar dragen vaak wel een smartphone bij zich.  Collecteren met Givt is een aanvullende manier van collecteren, de huidige manieren van collecteren blijven in stand.

Heb je geen contant geld meer bij je? Dan kun je door Givt weer meedoen! Heb je wel gewoon contant geld bij je? Dan verandert er niets.

Download de Givt-app gratis in de App Store of in Google Play. Registreer jezelf eenmalig als gebruiker door je gegevens in te vullen.  De collectezakken met de D van Diaconie (de eerste rondgang),  worden voorzien van een Givt-zender.  Zorg dat je Bluetooth en locatie gegevens aan staan, zo kan je telefoon het signaal oppikken van de zender die in het collectemiddel zit.  Tijdens de dienst open je de app, je selecteert een bedrag en vervolgens hoef je alleen maar je telefoon langs het collectemiddel te bewegen zodat de zender dit signaal oppikt van je telefoon. Tijdens het moment van geven heb je geen internetverbinding nodig. Op een later moment, wanneer je bijvoorbeeld thuis bent en gebruik maakt van WiFi, wordt je gift bij het heropenen van de app alsnog verstuurd.

Ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de kerkrentmeesters.