Kerkbalans

Wat is de actie Kerkbalans precies?  

Veel gestelde vragen  (FAQ)

De contactpersonen en de actie Kerkbalans

Wanneer krijg ik de brief

Steun uw kerk met een periodieke gift.

Nalaten dichtbij huis.

Actueel:

28 maart 2024:
De jaarlijkse rondgang voor de toezeggingen voor de vrijwillige bijdrage voor onze gemeente, zijn door de wijkcontactpersoenen bij u gebracht en weer opgehaald. Onze penningmeester heeft met behulp van onze financieel medewerker de toezeggingen verwerkt en de overboekingen in het bestand gezet, zodat op ieders aangegeven moment, de toegezegde bedragen worden overgeboekt. De Actie Kerkbalans is de grootste actie ten behoeve van het voortbestaan van de plaatselijke kerkelijke gemeente maar ook, door middel van afdracht, van de landelijke organisatie. De Actie Kerkbalans wordt landelijk voorbereid en gelijktijdig in alle PKN gemeentes en RK parochies uitgevoerd. Dit jaar voor de 50ste keer !!  De actie opbrengst is € 750,– minder dan vorig jaar. De definitieve opbrengst is €75.650.—een zeer respectabel bedrag! Alle gevers en de wijkcontactpersonen en de overige, die betrokken waren bij deze 50ste Actie Kerkbalans, hartelijk dank!!

 

8 februari 2024:
Kerkbalans 2024. Mede door de geweldige inzet van de contactpersonen, die actief waren met het wegbrengen en ophalen van de enveloppen, is de actie kerkbalans weer uitstekend verlopen. Dit gebeurde zoals altijd met veel zorg en aandacht.  Na het inleveren op 30 januari was het de taak van de kerkrentmeesters om alles te tellen en zo tot een totaal van het toegezegde bedrag te komen.

De vele vrijwilligers die dit jaar hebben meegewerkt willen we dan ook hartelijk bedanken. Geweldig dat jullie weer op pad zijn geweest.

Zoals ieder jaar is de hoogte van het toegezegde bedrag altijd weer spannend. Zo ook dit jaar, maar we kunnen verheugd zijn met het bedrag van € 70.000,– dat is toegezegd.  We bedanken iedereen heel hartelijk voor zijn of haar bijdrage.

5 februari 2024:
De enveloppen zijn geteld en we hebben een toegezegd bedrag
van € 70.000,– kunnen melden in de dienst van afgelopen zondag.

25 januari 2024:
Nog enkele dagen te gaan. Op dinsdagavond kunnen de contactpersonen hun enveloppen weer inleveren. Een spannende avond wat dan gaan we tellen hoeveel er dit jaar is toegezegd.

9 januari 2024:
Deze avond komen de contactpersonen in de kerk de enveloppen ophalen om ze de komende dagen rond te brengen en vervolgens weer op te halen. Voor ons de start van Kerkbalans.

12 december 2023:
Nieuwe info toegevoegd in kerstuitgave van kerkblad over de komende actie van Kerkbalans in januari.

25 november 2023:
Hierboven informatie toegevoegd voor contactpersonen en wanneer u de brief ongeveer kunt verwachten in 2024.

22 november 2023:
Overleg en voorbereidingen van nieuwsberichten in het kerstnummer van het kerkblad en website in gang gezet. Zodat u op diverse manieren goed van informatie wordt voorzien. want Kerkbalans is belangrijk, voor nu en voor de toekomst.

24 oktober 2023:
Geef vandaag voor de kerk van morgen. Actie Kerkbalans 2024 komt eraan. In januari doet onze Brugkerk mee aan de Actie Kerkbalans 2024. Tijdens deze actieperiode zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2024 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Want ook in de toekomst willen we samen kerk-zijn en naar elkaar omzien. Van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben.

Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we onze gemeenteleden ieder jaar om een bijdrage vragen.

Tussen 13 en 27 januari ontvangt u daarom een brief met het verzoek om bij te dragen. We hopen dat we weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kan de kerk van waarde blijven voor al haar leden en plannen maken voor de toekomst.

Zo hebben we de deuren van de kerk vervangen door automatische schuifdeuren. Ook is een begin gemaakt met het onderzoeken, of en zo ja hoe we de kerk energieneutraal kunnen maken. Een energiescan is gemaakt, constructie berekening na laten rekenen en hopelijk kunnen we met de eventuele uitvoering gebruikmaken van een subsidieregeling van de provincie Overijssel. Zo willen wij zorgen voor een betaalbare kerk ook in de toekomst.

Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Op naar de kerk van morgen!

10 oktober 2023:
De voorbereidingen voor de actie Kerkbalans 2024 zijn alweer gestart.  In dit jubileumjaar van Kerkbalans kunt u telkens hier de meest actuele nieuwsberichten vinden.