Startinfo: Nieuw ’21-’22

Winteractiviteiten seizoen 2021 – 2022   

Het jaarthema van ons nieuwe kerkelijke seizoen is ‘Mijn toekomst – Jouw toekomst!


NIEUW: de Boekenclub!
Twee boeken van Harari. Yuval Noah Harari (geb. 1976) is een Israëlische historicus en futuroloog die zich op boeiende manier bezig heeft gehouden met de geschiedenis van onze mensheid en met de toekomst van onze mensheid in de komende honderd jaar. Hij beschrijft de wereld zoals deze zich vanaf de vroegste evolutie van de mens heeft ontwikkeld. En met die kennis van het verleden schetst hij vervolgens ook de toekomst van onze mensheid zoals deze er mogelijk zal uitzien in 2050 of 2100. Het zíjn geen theologische boeken over het geloof die hij heeft geschreven. Het zijn meer cultuuranalyses. Maar wat hij schrijft (op boeiende wijze; zijn boeken zijn bestsellers geworden) is ook zeer inspirerend voor een ieder die bezig is met geloof en spiritualiteit. In een aantal bijeenkomsten, in nader overleg vast te stellen, lezen en bespreken we met elkaar eerst zijn boek Sapiens. Een kleine geschiedenis van de mensheid uit 2018, en daarna – als daar ook animo voor is – zijn tweede boek Homo Deus. Een kleine geschiedenis van de toekomst, uit 2017. De eerste keer komen wij bij elkaar op donderdag 30 september om 20.00 uur in de Brugkerk. We gaan dan gelijk aan de slag en bespreken uit het boek Sapiens de pagina’s 1l tlm 86. Dank voor het je even van te voren opgeven bij ds. Georg Naber (tel. 06-107 687 23 of email: gnaber.vdm@gmail. com). Dan weet hij met hoeveel wij er die avond zijn. Welkom.

 

 

Gespreksgroep voor iedereen die geïnteresseerd is in leven en geloof.
Twee jaar geleden kwamen we voor het eerst als bijbelgespreksgroep blj elkaar. Vorig jaar maakten wij er een meer algemene gespreksgroep van, die helaas door het coronagebeuren maar een paar keer bij elkaar kon komen. Dit jaar starten wij weer nieuw op, en iedereen is welkom. Maakt niet uit of je heel kritisch en eigen in het leven en in het geloof staat of juist heel meegaand en gewoon. We praten gewoon over alles, in een open sfeer.
De bedoeling is om ongeveer zes keer bij elkaar te komen, zeg maar 1 keer in de zes weken. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdag 16 september om 20.00 uur in de Brugkerk. Graag van te voren opgeven bij ds. Georg Naber (tel. 06-10768723 of email: gnaber.vdm@gmail.com), zodat hij weet met hoeveel wij uiteindelijk zijn.
Welkom!

 

Gespreksgroep
De wereld van het geloof- een leuke introcursus voor 17 tot 30 jarigen
Religie is best in tegenwoordig. Maar religies staan ook zeer onder kritiek. Want komt er ook niet veel ellende vandaan? Toch valt er op dat gebied ook veel moois te beleven. Miljoenen mensen hebben er steun aan en laten zich er door inspireren. Hoe zit dat allemaal? En hoe zit het met jou, hoe kijk jij daar tegenaan? Zou jij het best weleens met anderen hierover over willen hebben en er meer over willen horen? Bijvoorbeeld over de vraag: wat zit er precies allemaal achter God, de Bijbelverhalen, de kerk als instituut, het individuele geloof en al die dingen?
Meld je dan aan voor de gratis introductiecursus ‘De wereld van het geloof, speciaal voor de plusminus 17 tot 30 jarigen, die de Brugkerk dit jaar voor je organiseert.
Tijd, frequentie en plaats van het samenkomen bepaal je zelf, in overleg met de anderen. Neem gerust wat vrienden mee. Lid of niet lid van onze kerk, helemaal lyrisch van religie of helemaal wars, maakt niet uit. Welkom!
Bel, whatsapp of mail voor meer informatie of om je aan te melden naar:
tel. 06-10768723 of gnaber.vdm@gmail.com

 

Maaltijd recepten
Hier vindt u heerlijke maaltijd recepten van Mieke Maletzky. Zie onder met menu Activiteiten – Maaltijd recept.