Seizoen: 2023 -2024

activiteiten seizoen 2023 – 2024 

Meditatie
Vanaf 19 februari
verzorgt Angela Velthuis op de maandagavonden weer een reeks meditatieavonden in de jeugdruimte van de Brugkerk. We beginnen om 20.00 uur. Een avond om samen te mediteren, stil te staan bij wat in jou leeft, rust te vinden in de hectiek van de dag. In een kleine groep zal er naast meditatie ook ruimte zijn om te delen of om samen stil te zijn. Elke avond is anders, maar het is altijd een reis naar binnen.  Ben je er nog onbekend mee, maar voel je toch de behoefte naar meer stilte en rust in jezelf?

Kun je maar 1 of 2 van de avonden? Of ben je gewoon nieuwsgierig: je bent van harte welkom! We vragen alleen een vrijwillige bijdrage.  Een hartelijke groet,  Anton Snel

 

 

Bingomiddag voor jong en oud
Het jeugdwerk maakt bekend dat het eind van de maand een gezellige Bingomiddag wil organiseren, boeiend voor jong en oud, hier in de hal van de Brugkerk, en wel op woensdagmiddag 28 februari 2024.  Blok de middag dus even in je agenda!

 

 

Met de leesclub gaan we het boek Godenschemering. De geschiedenis van ons geloof in God van Daniël de Waele bespreken.

wo 27 september – bespreking hfst. 1 – pag. 9-72 (63 pagina’s)  over de behoefte aan een tempel als ‘de poort’ naar de goden en de poort naar God

do 26 oktober – bespreking hfst. 2, 3 en 4 – pag. 73-139 (66)
over de ontwikkeling in het geloof van vele goden naar de Ene, over geweld in de bijbel en het verdwijnen daarvan, en over de gedachte van rampspoed als straf van God

do 16 november – bespreking hfst. 5 en 6 – pag. 140-186 (46)
over de Drie-eenheid van God en haar tegenstanders  en over het uitblijven van het spoedig verwachtte wereldeinde

do 7 december – bespreking hfst.7  – pag. 187-220 (33)
over de vrije of onvrije wil van ons mensen

do 11 januari – bespreking hfst. 8 – pag. 221-265 (44)
over de ’onttovering’ van de wereld

do 8 februari – bespreking hfst. 9 en 10 pag. – 266-320 (54)
over hoe evolutietheorieën God veranderden en over de gedachte van de ‘dood van God’

do 7 maart – bespreking hfst. 11 en 12 – pag. 321-378 (58)
over het ‘innerlijk licht’ en over mystiek buiten de kerk

do 18 april – bespreking hfst. 13 – pag. 379-401 (22)
over onze eigen tijd

 

Vastenmaaltijden
In de Veertigdagentijd, de periode voorafgaande aan Pasen, vinden er in de Brugkerk al jaren op de donderdagavond vastenmaaltijden plaats.

Dit jaar is dat op donderdagavond 15, 22, 29 februari en 17, 14, 21 maart.

Deze maaltijden zijn vegetarisch en sober van aard, maar wel heel lekker en ook voedzaam.

We hebben dit jaar het lied ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy aan de maaltijden gekoppeld. Elke donderdag komt een van de woorden van de titel van dit lied aan de orde.

Onder leiding van Mieke Maletzky bereiden we om 17.00 uur de maaltijden samen voor en dekken we vervolgens de tafel. Om 18.00 uur gaan we aan tafel. Na de maaltijd ruimen we alles met elkaar op en eindigen we met een kop koffie of thee. Wie niet kan of wil helpen voorbereiden is ook hartelijk welkom. Dat is geen probleem, schuif maar aan. Er wordt een vrije gift gevraagd.

Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag, in de Stille Week voor Pasen. Dan organiseren we een Sedermaaltijd.

In verband met de inkopen: graag opgeven bij Herma Schepers, via de mail: ejrschepers@gmail.com of het telefoonnummer 06-30 62 93 47 of door je naam te zetten op de opgavelijst in de voorhal van de Brugkerk.     Mieke, Georg en Herma

 

Bloemschikken voor Pasen op 20 maart
Op woensdag 20 maart ben je om 19.30 uur van harte welkom in de Brugkerk om, onder de inspirerende leiding van Diny Laarman en Ina Dollenkamp, een paasstukje te maken. Het is fijn als jezelf een mandje, schaal of bakje hebt en een mesje of tangetje meebrengt. Verder zou het fijn zijn ook zoveel mogelijk groen mee te brengen. Denk aan b.v.: buxus, conifeer, hedera, mos en eventuele paasversierselen: eitjes, kaarsjes. Voor enige aanvulling wordt gezorgd. We stellen een kleine vrijwillige bijdrage op prijs. Je kunt je opgeven bij Lia Boonstra: c.h.boonstra64@gmail.com of 06 – 13 73 31 57.

 

 

 

‘De wereld van het geloof’ –  een intro- en updatecursus 

Religie is best in tegenwoordig. Maar religies staan ook onder kritiek. Komt er niet veel ellende vandaan? Toch valt er op dat gebied ook veel moois te beleven. Miljoenen mensen hebben er steun aan en baat bij en laten zich er door inspireren.

Hoe zit dat allemaal in elkaar? En hoe sta jij erin? Zou jij het daar best weleens met anderen over willen hebben en er meer over willen horen?

Meld je aan voor een reeks bijeenkomsten over ‘De wereld van het geloof’. Als doelgroep mikken we vooral op de jongvolwassenen en de tot zeg maar veertigjarigen. Maar heb je zin ook als ‘oudere’ een update in je geloof te ontvangen, geef dat dan ook even door.

We gaan het met elkaar hebben over vragen als: wat zit er allemaal precies achter God, de verhalen in de Bijbel, de kerk en haar rituelen en al die dingen? Heb je al gemerkt dat jou op het gebied van de spiritualiteit bepaalde dingen zelf zeer aanspreken? Of ben je nu nog vooral een zoeker die graag eens wil (be)kijken naar wat er allemaal mogelijk is?

Dan is deze kring vast wel iets voor jou!

Tijd, frequentie en plaats van het samenkomen bepalen we helemaal zelf, afhankelijk van met hoe velen we zijn en wat het handigst uitkomt. Het maakt niet uit wie je bent: lid of geen lid van de Brugkerk, helemaal lyrisch van religie of juist er helemaal wars van. Welkom!

Bel of whatsapp voor meer informatie of om je aan te melden naar 06-107.68.723 of mail naar gnaber.vdm@gmail.com.