Activiteiten 40dagentijd

De activiteiten van de Brugkerk in de 40dagentijd voor Pasen

“Ben je klaar voor het feest?”

De kinderen in de dienst. Tot aan Pasen sluiten wij aan bij het veertigdagenproject van Kind op Zondag: “Ben je kaar voor het feest?” We lezen we verhalen uit het evangelie van Johannes. Daar hebben we het met elkaar over in de kerkzaal, zoals altijd ook bij jullie thuis te volgen via kerkdienstgemist.nl.

 

Bestel het gezinsboekje! We hebben van die leuke ‘gezinsboekjes” besteld, met prachtig materiaal voor jullie kinderen en jullie ouders (of grootouders!) voor elke dag van de veertigdagentijd, van Aswoensdag tot Pasen. Er staan verhalen in, spellen, activiteitentips en nog veel meer. Geïnteresseerd in dit boekje, dat verder gratis is? Neem even contact op met een van de jeugdouderlingen of met ds. Naber en we doen een exemplaar bij je in de bus!

 

 

 

Huispaaskaarsen 2022

Ook dit jaar kunnen weer Huispaaskaarsen worden besteld. De Diaconie heeft dit jaar als Paaskaars voor de Brugkerk het motief “De Eucharistie“ gekozen, een prachtige kaars, uitgevoerd in de kleuren geel en blauw. Tot en met zondag 13 maart kun je je eigen huispaaskaars bestellen, ook met andere motieven erop. ‘De Eucharistie’ is op de bestellijst optie C. De bestellijst ligt bij de ingang van de kerk. Kom je niet zo vaak in de kerk, geef dan je bestelling door aan een van onze diakenen of aan ds. Naber.

Diaconie Brugkerk.

 

40dagenbezinningskalender

Onze kerk heeft een prachtige 40dagentijdkalender uitgegeven, in samenwerking met hun tijdschrift Petrus:  Een prachtig boekje met tal van tips om bewuster door de 40 dagentijd voor Pasen heen te gaan die op Aswoensdag 2 maart begon. Overkoepelend thema is dit jaar: “Alles komt goed?!” Als kerk hebben we een flink aantal van deze boekjes besteld. Ze liggen in de hal van de kerk uit, neem ze mee, ze zijn gratis (een vrijwillige bijdrage ervoor geven mag natuurlijk altijd). Kom je niet in de kerk, maar ben je geïnteresseerd? Dan kun je een exemplaar ook online inkijken, bestellen en downloaden. Een prachtig initiatief vanuit onze landelijke kerk! Doe er je voordeel mee en pluk er de vruchten van!

 

Vastenmaaltijden op de donderdagavond!

Hoera, het mag weer. Nadat we in 2020 de reeks halverwege moesten afbreken en in 2021 een S.O.E.P.-to-Go hadden, kunnen we dit jaar de Vastenmaaltijden op de donderdagavond weer gewoon door laten gaan. Dat wil zeggen: op de donderdagavond om 18.00 uur beginnen we met koken (hulp is welkom, maar niet verplicht) en om 19.00 uur gaan we aan tafel. Opgeven kan via het formulier in de Kerk of bij Herma Schepers, 0572 372707, tot uiterlijk dinsdagavond 18.00 uur voor de desbetreffende donderdag (i.v.m. de inkopen). Na de maaltijd is er nog tijd voor een kopje koffie/thee en staat er een blikje klaar voor een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan een goed doel.

De data zijn 3, 10, 17, 24 en 30 (i.v.m. lezing Dr. Manu Keirse verschuift deze naar woensdag) Maart en 7 en 14 April. De laatste avond begint eerder en wordt zoals andere jaren gecombineerd met “de Maaltijd van de Heer”.  Tot dan, namens de commissie, Mieke Maletzky

 

Meditatieavonden in de 40dagentijd

Een aantal jaren deden we het niet meer, maar dit jaar wel. Op maandag 7, 14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april bent u in de Brugkerk van harte welkom voor een uurtje mediteren, ontspannen. Stil worden in je zelf. Je bewust worden je adem. Je omgeving. Jezelf!
De avonden vinden plaats onder leiding van Janny Velthuis, Ina Dollenkamp of Angela Veldhuis. We beginnen telkens om 19:30 uur en we besluiten de avond met  koffie of thee. Je hoeft je van te voren niet aan te melden, kom gewoon naar de Brugkerk toe. Welkom!

 

Bloemschikavond 

Woensdag 6 april om 19:30, onder leiding van Diny Laarman,

We beginnen om 19:30. Graag van tevoren opgeven, dit in verband met inkopen van materialen. Er word een vrije gift gevraagd.

 

 

Filmavond op Palmzondag ‘s avonds

Vertoning van de film “Die grosse Stille”/“Into great Silence” uit 2005 over het leven, werken, bidden, zingen en met elkaar leven van de monniken van een van de meest ‘zwijgzame’ kloosters in de wereld.