Vacatures SchuldHulpMaatje

Hieronder staan 2 vacatures

==================================================================================

“Voor Elkaar Dalfsen”

Schuldhulpverlening

Over SchuldHulpMaatje

“In Nederland hebben veel huishoudens financiële problemen. Ook in onze gemeente Dalfsen. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en vaak zien ze er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Dalfsen willen helpen om de problemen op te lossen. We zijn op zoek naar SchuldHulpMaatjes. Ben jij ons nieuwe maatje?”, dit vraagt Ruud Houweling, kersverse voorzitter van de Stichting Voor Elkaar Dalfsen.

Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers), verspreid over vele plaatsen en regio’s in Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Stichting “Voor Elkaar Dalfsen” is een onderdeel van de landelijke organisatie SchuldHulpMaatje. De diaconieën van de gezamenlijke kerken in de gemeente Dalfsen namen het initiatief om lokaal ook aandacht te vragen voor schuldhulpverlening. Meer informatie is te lezen op onze website: www.uitdeschulden.nu/dalfsen

Wat doet een maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan hoe die te betalen. “Het uiteindelijke doel is dat de hulpvrager financieel inzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft”, aldus Houweling.

Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp. Maatje Jolanda: “Het is fijn om te zien dat mensen weer licht aan het einde van de tunnel gaan zien, doordat je ze wat inzicht hebt gegeven. Ik heb twee jonge meiden begeleid, waar veel meer speelde dan alleen het financiële deel. Ik was er voor ze. Ze zijn blij met de hulp. Het gaat goed met ze.”

SchuldHulpMaatje worden

Na de driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag.  Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. De kosten van deze training worden door de Stichting “Voor Elkaar Dalfsen” betaald.

Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren? Maak dan een afspraak voor meer informatie of een intakegesprek met ons bestuurslid Janette Horsman. Per mail coordinator@voorelkaardalfsen.nl  of telefonisch 06-28966493

 

===================================================================================

“Voor Elkaar Dalfsen”

                          Schuldhulpverlening

 

 

Over SchuldHulpMaatje

“In Nederland hebben veel huishoudens financiële problemen. Ook in onze gemeente Dalfsen. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en vaak zien ze er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Dalfsen willen helpen om de problemen op te lossen.

Voor het voorbereiden, organiseren en coördineren van alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het maatjesproject SchuldHulpMaatje zijn we op zoek naar een:

 Projectcoördinator m/v

 Het doel van het project is het vergroten van de (financiële) zelfredzaamheid van hulpvragers door deze te koppelen aan vrijwilligers (maatjes) die hen praktische en sociale ondersteuning te bieden. De projectcoördinator valt onder verantwoordelijkheid van het bestuur.

Een projectcoördinator voelt zich betrokken bij de doelgroep en heeft hart voor mensen in financiële nood; hij heeft  een open houding; is initiatiefrijk, daadkrachtig en stabiel; wanneer het erop aan komt is hij in staat om snel en handelend op te treden; hij is klankbord en coach voor de maatjes; schakelt makkelijk met de landelijke projectorganisatie en de lokale maatjes en  is een coördinator en organisator in hart en nieren.

Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig. Logisch eigenlijk als je je mengt in andermans financiële zaken. Je hebt geen strafblad en je eigen financiële zaken op orde.

Om projectcoördinator te worden volg je een deskundigheidstraining van drie dagen.

Ben je geïnteresseerd, wil je graag meer horen over deze super leuke en uitdagende vrijwillige taak in een kersverse nieuwe stichting waarvan de basis staat, laat dan van je horen!

Wij zijn bereikbaar per mail via coordinator@voorelkaardalfsen.nl of telefonisch met Janette Horsman 06-28966493

NB: Waar “hij” staat geschreven kan ook “zij” worden gelezen.