Verduurzaming

Met ondersteuning van het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed van de Provincie Overijssel, hebben we onderzocht op welke manier we ons kerkgebouw kunnen verduurzamen en tevens van het gas af kunnen. We hebben met de bedrijven Serco en Morrenhof Jansen gesprekken gevoerd en d.m.v. offertes beeld gekregen van de werkzaamheden en de kosten daarvan. Onze penningmeester is nu intensief bezig om de subsidieaanvraag in te vullen, zodat begin juni d.m.v. een druk op de knop de aanvraag ingediend kan worden. De behandeling duurt ongeveer 2 maanden. Na de bouwvakvakantie willen we opdracht geven om de werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden houden in: dakrand vervangen, vervangen dakbedekking, extra laag isolatie op het dak, het plaatsen van zonnepanelen en de verwarming veranderen in een lucht water warmtepomp systeem. Een zeer forse investering, maar ook een grote stap naar een toekomstbestendiger gebouw!