Dienst van Schrift & Tafel 5 feb.

Op zondag 5 februari vieren wij de Maaltijd van de Heer. Ook de kinderen van de WeekPreekRanja en WeekPreekCake zijn hartelijk welkom om aan die Maaltijd deel te nemen. We passen de woorden extra aan hen aan en nodigen hun ouders of grootouders (of wie ook maar met hen meegaat naar de kerk) uit hen na de preek uit de bijruimten te halen en met hen samen de viering te ondergaan en te beleven.
Uit de Bijbel lezen we het gedeelte uit de Bergrede waarin Jezus zijn leerlingen uitnodigt om ‘het zout van de aarde’ en ‘het licht voor de wereld’ te zijn (Mat. 5: 13-16). We laten deze woorden klinken door er daarnaast woorden van de apostel Paulus te laten horen waarin hij juist betoogt als mens helemaal niet zoveel voor te stellen: “Ik kwam tot u (juist) in al mijn zwakheid en was angstig en onzeker” (1 Kor. 2: 1-5). We gaan op zoek naar hoe die twee facetten van ons mensen met elkaar te verenigen zijn: hoe kun je juist als kwetsbaar mens en in alle gebrekkigheid waardevol zijn voor iedereen? De Avondmaal collecte is bestemd voor het project ‘The Ranch’, zie hieronder. Onze organist Jan Willem Altelaar verzorgt de begeleiding van de samenzang.

Het geeft ons een goed gevoel dat we vanuit de leden van de Brugkerk steun ervaren om het werk dat we doen met de kinderen en jongeren uit te voeren.  Wij zijn Joan en Marcel Schippers. We zitten inmiddels in het veertiende jaar van zorgboerderij The  Ranch. Wat doen we op de zorgboerderij? Wij werken met kinderen en jongeren die een  ondersteuningsvraag hebben in opgroeien. Ze komen bij ons op het boerenerf om dagbesteding te krijgen. Hierin gaan we samen uitdagingen aan die ze buiten de boerderij ervaren. Vaak is dat in het sociaal matschappelijke gebied. Weer vertrouwen krijgen in zichzelf, maar ook in de medemens. Niet altijd een makkelijke opgave. We zetten het erf, de dieren en groen in om hierin de deelnemers weer vertrouwd te laten voelen met zichzelf. Dieren en kinderen zijn een fantastische combinatie. Vorig jaar zijn we gestart met een groentetuin. We hebben de eerste aardappelen kunnen verdelen in de deelkasten in het dorp, en mensen namen groentes mee naar huis. Voor de deelnemers een geweldig proces om te volgen. Van zaadje tot plant en uiteindelijk bij mensen terecht laten komen die het kunnen gebruiken, maar ook zelf thuis hun opvoeders van laten eten. En trots kunnen vertellen dat ze er een
aandeel in hebben gehad. Het is een mooie activiteit die bijdraagt aan het vergroten van eigenwaarde. Inmiddels hebben we een medewerker aangenomen die erg gepassioneerd is in het opzetten en onderhouden van de groentetuin. We gaan dit jaar de groentetuin verplaatsen en iets vergroten. En hopen dat we weer een mooie oogst te kunnen verdelen. De activiteiten zijn in ieder geval een succes te noemen. We hebben vorig jaar een aantal fruitboompjes en wat zaden kunnen kopen en gereedschap om de tuinen te onderhouden. We vinden het fantastisch dat we deze steun mogen ontvangen; onze dank en die van onze
deelnemers is groot.  Joan en Marcel, Zorgboerderij The Ranch