Zondag 21 mei

De zevende zondag van Pasen, ook wel ‘Wezenzondag’ genoemd omdat op deze zondag na Hemelvaart (toen Hij ons verliet) en voor Pinksteren (dat Hij weer bij ons komt in de Geest) menige gelovige zich liturgisch even wat verweesd voelt. Waar moet je het over hebben?! Over Gods verborgenheid in onze tijd? Of over alleen praktische zaken zonder God erbij, over de ethiek bijvoorbeeld en goed handelen ook in situaties waar het er op lijkt dat God er niet  bij is? Onze leesroosters bevelen aan het inderdaad te hebben over bijvoorbeeld 1 Petrus 4: 12-19, een tekst met heel veel goede ethische raad: doe waar je goed in bent, heb geduld, wees gastvrij. Zo hou je het het langst vol in een leven dat niet altijd even makkelijk is en dat soms van God verlaten lijkt. Daarnaast kan bidden zeer van waarde zijn als je het niet makkelijk hebt en het gevoel hebt het allemaal alleen te moeten doen. Het doet goed al je bekommernissen ook eens weg te leggen bij God via zo’n gebed en te bidden voor (en je daarmee bewust te worden van) waar je diep in je hart naar verlangt en naar uitziet. Dat doet Jezus ook in Johannes 17: 1-13 en wij gaan er eens naar kijken. Georg Naber gaat in de dienst voor, Wim Pardoen is de organist. De collecten zijn bestemd voor de diaconie en de kerk.