Het kindermoment in de dienst

In het afgelopen jaar hadden wij in elke ochtenddienst een moment voor de kinderen. Het begon altijd met het aansteken van de kinderkaars(en) door het zondagskind. Met ingang van het nieuwe jaar zal dit moment van het aansteken van de kinderkaarsen uit de meeste diensten verdwijnen. Dit omdat er geen kinderen zijn die met de kaarsen hun bijruimten gaan opzoeken voor hun eigen nevendienst.

De meeste kinderen volgen het ‘kindermoment’ vooral vanaf huis, online. Ook de kinderen die de zondagskaars aanstaken deden dat in de afgelopen maanden vooral op een filmpje dat ze thuis opnamen. Het jeugdwerk heeft besloten met ingang van het nieuwe jaar met dit ritueel te stoppen.

Onze predikant Georg Naber zal nog even doorgaan met het aanbieden van een kindermoment in zijn diensten, maar er dan een moment van bezinning voor een bredere groep mensen van maken (een moment voor ook de ‘grotere’ kinderen, de volwassenen). Om de zes weken is er wel nog steeds een ochtend waarin alle kinderclubs en jeugdgroepen wij noemen ze in onze gemeente de ‘WeekPreek’-groepen) op de zondagochtend in de bijruimten van de Brugkerk bij elkaar komen. Op deze zondagen zijn er nog wel een kindermoment en een zondagskind dat het aansteken van de twee kaarsen verzorgt die de kinderen gaan meenemen naar hun ruimten. We zijn blij de kinderen dan weer in ons midden te hebben en wat meer direct en werkelijk het Licht te kunnen aanreiken, in allerlei opzicht!