Het was alles behalve stil in de Brugkerk om 18.30 uur op Stille Zaterdag. De kids van groep 6, van de Regenboog- en Heidepark school, hadden in de 3 voorgaande weken de Passion4kids ingestudeerd.

Nu was het zover. Vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, buren en kennissen schoven de kerk binnen om dit bijzondere project te gaan zien.

Roos Cuppen vertolkte met verve de rol van Jezus. Sophie Kappert praatte als verteller het hele verhaal knap aan elkaar. En Sari van Zijl waste haar handen in onschuld in de rol van Pilatus. Andere rollen zoals de vrienden van Jezus, Maria, Petrus, Judas, Barabas en de soldaten en engelen werden vervuld door: Jade, Vere, Leja, Stella, Demi, Jadyn, Tamenech, Babet, Jeltje Anna, Brianne, Jesse, Lars, Jorn, Cas, Marijn en Kees.

Achter de schermen werkten Silke en Stijn hard mee. Met muzikale en vocale ondersteuning van Mieke Bruins en Lianne Frericks hebben de kinderen een zeer mooie Passion opgevoerd. Gery van Zijl had de tekst geschreven en Jolanda Ramerman had er een passende powerpoint presentatie bij gemaakt. Beeld en geluid werden verzorgt door de kosters Joop en Izaäk. Voor wie er niet bij was, is het te bekijken via kerkdienstgemist.nl.

Een staande ovatie van de volle kerk was dan ook dik verdiend. Het was een bijzonder Paas-spektakel waarbij alles op z’n plek viel.

De foto’s zijn door Hans Heerink gemaakt en te bekijken via Sukerbiet.nl.

Winterwerk 2015-2016
Activiteiten 2015