De WeekPreelCake tienerkerk is voor groep 7 en 8 tijdens de kerkdienst. We starten om 9.30 uur in de Brugkerk en als je binnenkomt mag je meteen naar de tienerkerk komen. Wat gaan we doen? Kletsen, de Bijbel ontdekken, nadenken over alleerlei onderwerpen, samen bidden en vieren, dingen DOEN. Met …. voor iedereen een plak cake. 

De WeekPreekBrunch is voor iedereen die op het voortgezet onderwijs zit. We starten om 11.30 uur in de Brugkerk en genieten van een overheerlijke brunch met door ons zelf meegebrachte lekkernijen. 

Zet de volgende datums alvast in je agenda: 8 oktober, 5 november, 3 december, 14 januari, 11 februari, 22 april

Op dinsdag 14 november 2017 komt Marie-Claire van der Bruggen een lezing geven in de Brugkerk. Tijd                : 19.30 tot 21.30 met een korte pauze. Wij zijn open om 19.00 uur Kosten           : € 7,50 per persoon    Opgave via mail naar geryvanzijl@gmail.com, zodat u verzekerd bent van een plek.

Marie-Claire van der Bruggen  was zich als kind al bewust van een wereld die anderen niet konden waarnemen en waarin ze zich heel erg op haar gemak voelde. Na een lange zoektocht heeft ze uiteindelijk antwoord gevonden op veel van haar vragen. Nu is het haar wens om met haar ervaringen mensen te mogen inspireren. Ze vindt het vooral ook heel belangrijk om bij zoveel mogelijk mensen angst rondom de dood en het sterven weg te mogen wegnemen. Ze heeft hierover de bestsellers Het sprookje van de dood, De dag waarop mijn vader een Engel werd, ZielsGelukkig, Licht & Liefde en De terugkeer naar Huis geschreven. En haar boek Het sprookje van de dood gaat ook verfilmd worden! Tijdens deze lezing zal Marie-Claire vertellen over haar ervaringen en hoe haar boeken tot stand zijn gekomen. Tevens zal ze er uit voorlezen. Ook geeft ze een korte geleide meditatie en natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Er is tevens de mogelijkheid om haar boeken te kopen en deze door haar persoonlijk te laten signeren. Wilt u meer weten over Marie-Claire,  haar boeken en haar activiteiten dan kunt u een kijkje nemen op haar website: www.zielsgelukkig.nu

Ter gelegenheid van de Nacht zonder Dak is de dienst van de Brugkerk op 10 september op het terrein van scouting ‘De Verbinding’ aan het Zwembadlaantje in Lemelerveld. De aanvang van deze bijzondere dienst is 9.30 uur.

In de nacht van 9 op 10 september wordt op het scoutingterrein de Nacht zonder Dak gehouden. Jongeren overnachten die nacht in zelfgemaakte hutjes van kartonnen dozen om geld op te halen en aandacht te vragen voor straatkinderen in de derde wereld. Op zondag 10 september organiseert de Brugkerk een korte kerkdienst, waarin we samen met de jongeren ontbijten en naar hun verhalen luisteren.
Iedereen die mee wil doen is van harte welkom! 
We willen bezoekers vragen om zelf ontbijt mee te nemen, ruim genoeg voor hen zelf, zodat ook de jongeren kunnen mee-eten. Voor koffie, thee, melk en karnemelk wordt gezorgd.

De dienst begint om half 10 en is op het scoutingterrein, naast de sporthal, aan de kant van het Zwembadlaantje.
Bij regen kunnen we in het scoutinggebouw terecht.

Slapen in een zelfgebouwd, kartonnen krot? Yes! Van zaterdag 9 op zondag 10 september gaan zo’n 15 jongeren op deze bijzondere manier overnachten om geld op te halen voor het goede doel en te ervaren wat vluchtelingen en straatkinderen elke dag meemaken.

Een onvergetelijke ervaring!

Gemeenteleden, ouders en belangstellenden: jullie zijn van harte welkom om de creatieve bouwsels van onze jongeren te komen bewonderen, koffie en thee staan voor u klaar! Rond 20.30 uur wordt door Tear een bijzondere presentatie gegeven over dit goede doel, waar we iedereen voor uitnodigen.

Ondersteunt u de jongeren door hen te sponsoren? Dat kan via een sponsorlijst van een jongere zelf of door uw bedrag over te maken via www.nachtzonderdak.nl/sponsor (kies dan voor Lemelerveld 09-09-2075 en vul uw gegevens in). Alvast ontzettend bedankt!

Tot 9 september!

Bas, Gery, Lianne, Arjan en Brianne

 

Het thema van de oecumenische tentviering dit jaar is “Kijk uit je doppen!!” Wat zien we wel en wat zien we niet? Zien we elkaar? Of alleen onszelf en wat ons goed uitkomt?

De viering is op zondagochtend 13 augustus om 10:30 uur op het feestterrein in Lemelerveld en wordt georganiseerd door een groep mensen vanuit de H. Hartparochie en de Brugkerk uit Lemelerveld.

De voorgangers van deze viering zijn dominee Kees Benard en pastor Gerard Noordink. Het is een viering die laagdrempelig is en waar veel mensen op af komen. We weten ondertussen van de laatste jaren dat de voorgangers een sketch doen om het onderwerp van de viering op humoristische wijze uit te beelden. We zullen ons dit jaar ook weer laten verrassen, maar een tipje van de sluier is, dat het anders zal zijn dan voorgaande jaren.

Wat ook anders is, is dat er dit jaar geen gelegenheidskoor gaat zingen, maar dat Muziekvereniging Polyhymnia en het duo Elien Meijer en Raymon Arnold voor het muzikale deel van de viering zullen verzorgen.

Normaliter wordt de viering goed bezocht door zo’n 600 personen. Veelal gezinnen, maar ook campinggasten, iedereen is welkom. Ook de allerkleinsten kunnen mee, voor opvang is gezorgd.

Kinderen hebben voor de vakantie al een gezellige knutselmiddag gehad en kaarten gemaakt. Tijdens de viering wordt daar verder op ingegaan. En na de viering kunt u deze kaartjes kopen. De opbrengst is weer voor een plaatselijk goed doel. Na de dienst is er gezamenlijk koffiedrinken.

U bent van harte welkom om deze viering te gaan meemaken.

48pakkettenGedurende de veertigdagentijd heeft het Sociaal Steunpunt Kerken een aktie gehouden om houdbare producten in te zamelen.

Bij de Coop en alle kerken kon men producten in een klaarstaande winkelkar inleveren. In de Goede week voor Pasen zijn van de ingeleverde producten 48 goed gevulde pakketten gemaakt en naar de minima van Lemelerveld gebracht. De ontvangers waren er heel erg blij mee.

Iedereen bedankt voor de gulle gaven.

Het kunst- ekunstn cultuurweekend valt in 2017 op 6 en 7 mei. De kunstwerken van, Jeffery Brok, Emily Hagemeijer, Diane Ligtenberg en Edith Dijk worden geëxposeerd. De stijlen zijn heel verschillend en maken er een veelzijdige tentoonstelling van. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Het thema van dit jaar is “Binnenste Buiten”.

We willen dit jaarweer doopjurken tentoonstellen en iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om de eigen doopjurk te laten zien. Het zou leuk zijn als u een kaartje met informatie over de eigenaar en herkomst van de jurk zou willen toevoegen. U kunt de jurk brengen in de ochtend van 5 mei vanaf 9 tot 10 uur of ’s avonds 19 -20 uur. Ook op zaterdagmorgen voor 10 uur kunt u de jurk nog brengen.
Graag op een kleerhanger.

Voor het kunstweekend is de kerk geopend van 10-17 uur. I.v.m. de kerkdienst is de expositie op zondag om 11 uur open.

conamoreTijdens de dodenherdenking op 4 mei zal Con Amore, samen met 30 gastzangers,  in de Brugkerk te Lemelerveld, het indrukwekkende oratorium “Die Sieben Letzten Worte” van Joseph Haydn ten gehore brengen.

Het concert begint om 19.30 uur. In het voorprogramma worden een viertal prachtige koorwerken en solo’s gezongen waaronder het Pie Jesu van A.L.Webber  en kan men luisteren naar een sfeervolle pianosolo door Tjako van Schie. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door een symfonie orkest.

Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Na de kranslegging en de twee minuten stilte zal  wethouder Uitslag een korte toespraak houden.

Daarna  kunt u genieten van  “Die Sieben Letzten Worte” van J. Haydn door koor en solisten. In eerste instantie (1785) kreeg  Haydn een compositie-opdracht voor instrumentale ondersteuning bij het voorlezen van de zeven Kruiswoorden.  Maar toen hij een uitvoering van zijn muziek hoorde met toegevoegde partijen voor koor en solisten begon hij aan een eigen toonzetting van de teksten voor een vierstemmig koor met solopartijen. Met als resultaat  dit schitterende werk dat uitgevoerd werd op Goede Vrijdag en mooi aansluit bij wat wij op 4 mei met ons allen willen herdenken. Solisten op deze avond zijn: Yvonne Boerdam (sopraan), Mylene Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Philip Barkhudarov (bas)  Pianobegeleiding :Tjako van Schie. Het koor, de solisten en het symfonie orkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe.

 Zoals gezegd wordt het concert gehouden in de Brugkerk te Lemelerveld aan het Kroonplein; aanvang 19.30 uur. Voor dit concert wordt geen entree gevraagd maar na afloop van het concert is er wel een deurcollecte.

Het was alles behalve stil in de Brugkerk om 18.30 uur op Stille Zaterdag. De kids van groep 6, van de Regenboog- en Heidepark school, hadden in de 3 voorgaande weken de Passion4kids ingestudeerd.

Nu was het zover. Vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, buren en kennissen schoven de kerk binnen om dit bijzondere project te gaan zien.

Roos Cuppen vertolkte met verve de rol van Jezus. Sophie Kappert praatte als verteller het hele verhaal knap aan elkaar. En Sari van Zijl waste haar handen in onschuld in de rol van Pilatus. Andere rollen zoals de vrienden van Jezus, Maria, Petrus, Judas, Barabas en de soldaten en engelen werden vervuld door: Jade, Vere, Leja, Stella, Demi, Jadyn, Tamenech, Babet, Jeltje Anna, Brianne, Jesse, Lars, Jorn, Cas, Marijn en Kees.

Achter de schermen werkten Silke en Stijn hard mee. Met muzikale en vocale ondersteuning van Mieke Bruins en Lianne Frericks hebben de kinderen een zeer mooie Passion opgevoerd. Gery van Zijl had de tekst geschreven en Jolanda Ramerman had er een passende powerpoint presentatie bij gemaakt. Beeld en geluid werden verzorgt door de kosters Joop en Izaäk. Voor wie er niet bij was, is het te bekijken via kerkdienstgemist.nl.

Een staande ovatie van de volle kerk was dan ook dik verdiend. Het was een bijzonder Paas-spektakel waarbij alles op z’n plek viel.

De foto’s zijn door Hans Heerink gemaakt en te bekijken via Sukerbiet.nl.

De viering op Witte Donderdag is een maaltijd-viering en begint om 18.00 uur.
De viering op Goede Vrijdag begint om 19.30 uur,
Zaterdag is er om 18.30 uur  een paasviering voor de kinderen, een ‘Passion4Kids’
De Paasnachtviering begint om 22.00 uur
en op Paaszondag beginnen we om 9.30 uur.
Uiteraard is iedereen in alle diensten van harte welkom.

Winterwerk 2015-2016

Activiteiten 2015

Ochtendviering

begint: 22 oktober 2017 / 09:30

plaats: Brugkerk Lemelerveld

info: ds. B.W. Marsman