Taizé-Vieringen

img006Alle seizoenen worden er vieringen in de stijl van Taizé gehouden. Voor dit seizoen staan er geen Taizé-vieringen gepland in verband met het ontbreken van een vaste predikant.

Voor degenen die nog niet gehoord hebben van deze vieringen: Taizé is een klein dorpje in Frankrijk, waar in een klooster duizenden jongeren (en ook ouderen) bijeenkomen om te praten, te zingen, te bidden; met het geloof  bezig zijn. Uit alle delen van de wereld komen mensen hier naar toe. De vieringen hebben een speciaal karakter; er is geen preek, maar er worden wel teksten gelezen. Ook worden er speciale Taizé-liederen gezongen, voor veel mensen in hun eigen taal. Deze liederen worden steeds weer herhaald, zodat ze zich in het hoofd gaan vastzetten als een mantra. Op deze manier beleeft men de liederen intenser.
Zo doen we dat ook in Lemele en Lemelerveld.taize-rk-kerk

Sinds enkele jaren vallen de vieringen onder de Raad van Kerken, en rouleren de vieringen. Eén in Lemele, één in de RK-Kerk in Lemelerveld en één in de Brugkerk in Lemelerveld.

Met kaarslicht, aangepaste muziek en stiltes wordt de sfeer van Taizé zoveel mogelijk benaderd.
thaize-2

Iedereen is welkom om in het koor mee te komen zingen. Meestal wordt er op de vrijdagavond voorafgaande aan de viering geoefend. Meer informatie volgt in het kerkblad of op de website. De liederen worden door dirigent Wim van Lenthe met het koor ingestudeerd en zijn niet moeilijk aan te leren.

Meer informatie is op te vragen bij Klara Robijn.