ZONDAG 16 JANUARI – VIERING SAMEN MET DE ANDERE KERKEN

Op zondag 16 januari begint in heel het land en ook in Lemelerveld de ‘Week van gebed voor de eenheid van de christenen’. In onze Brugkerk vieren we ’s ochtends samen met de andere kerken uit Lemelerveld en Lemele een gebedsdienst die vanaf 10.00 uur wordt uitgezonden via kerkdienstgemist.nl.

Thema van de dienst van 16 januari is ‘Licht in het duister!’, naar aanleiding van het verhaal van de Wijzen uit het Oosten (Mat. 2: 1-12). De bijzondere vormgeving van de viering wordt ons dit jaar aangereikt door christenen uit het Midden-Oosten. Zij hebben zich laten inspireren door het bezoek van de wijzen aan de pasgeboren koning en hun woorden: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’

Het is altijd weer bijzonder om als leden van verschillende kerken bij elkaar te zijn en met elkaar de dingen van het leven en het geloof te overdenken en te vieren. Ook al zijn we dit jaar maar met een paar vertegenwoordigers van de kerken in de kerkzaal zelf aanwezig en volgen de meesten van ons de dienst vanuit de verte, vanaf het beeldscherm thuis, we voelen ons toch met elkaar verbonden!