ZATERDAGAVOND: WANDELING NAAR ONZE DAKLOZE JONGEREN!

A.s. Zaterdag om 19.30 uur wandelen wij coronaproof, vertrekkend bij de Brugkerk, naar het scoutingterrein, waar een 15-tal jongeren op dat moment hun actie ‘Nacht Zonder Dak’ houden, voor het goede doel! Op deze wijze krijgt u en krijg jij als gemeentelid de kans en een prachtige gelegenheid  een kijkje te nemen waar de kinderen die avond en nacht zullen verblijven en te ontdekken wat de actie inhoudt. Als we bij de kinderen op het scoutingterrein zijn, laven we ons aan koffie/thee/ranja met iets lekkers en wandelen daarna weer terug naar de Brugkerk. Duur van de wandeling; dertig minuten heen en dertig minuten terug. U hoeft zich hiervoor niet speciaal aan te melden, kom tegen 19.30 uur gewoon naar de Brugkerk toe. Welkom!

Nacht Zonder Dak wil zeggen: een aantal tieners gaan een nacht lang in een krotje slapen van plastic en kartonnen dozen en zamelen zo geld in voor het goede doel. Dat goede doel wordt door de overkoepelende organisatie Tearfund ondersteund. Tearfund besteedt het geld in Oeganda waar veel jongeren op straat leven en in de prostitutie terecht komen. Of in India waar in de getto’s van grote steden zoals Mumbai, veel jongeren op straat belanden en in de mensenhandel terecht komen. Ook in Nepal worden veel jonge mensen slachtoffer van mensenhandel en slavernij! In het weekend van 4 en 5 september zamelen we geld in om hier iets aan te doen! Ook de autowasactie a.s. zaterdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur is voor dat doel bestemd.