2 ZWO-projecten die wij als kerk dit jaar steunen

Het 1e project is al enige tijd geleden gepresenteerd in onze kerk. 4 meiden uit Lemelerveld gaan klaslokalen bouwen in Ghana. Tabitha, Elianne, Jakolien en Maartje gaan met de organisatie World Servants deze zomer in Ghana aan het werk. Om mee te kunnen moeten ze zelf geld meenemen om de bouwmaterialen aan te kunnen schaffen. Inmiddels hebben zijn ruim 6 duizend euro bij elkaar, echter ze hebben nog minimaal 3500 euro nodig. Uw bijdrage vanuit de collecte is daarom erg welkom.

Het andere project dat we willen ondersteunen is het project van Good News South Afrika.

Good News South Africa heeft een multifunctioneel centrum in de plaats Karatara, het LightHouse. Hier krijgen kinderen aandacht. Er wordt geprobeerd hier een veilige plek te creëren voor de kinderen en jeugd van Karatara en omgeving, een plek waar licht is in een duistere omgeving. Veel kinderen en jongeren zwerven op straat, zonder de zorg en liefde die ze nodig hebben. Ze missen een stukje geborgenheid. Veel ouders zoeken bijvoorbeeld troost of geluk in alcohol waardoor veel kinderen en jongeren aan hun lot overgelaten worden. Gevolg hiervan is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met seks, drugs en alcohol. Al deze kinderen moeten gehoord worden, ze moeten zich geliefd voelen, speciaal voelen en ze hebben iemand nodig die er voor hen kan zijn.

Daarom is het LightHouse, waar Good news South Africa haar programma’s organiseert, zo belangrijk. Er staat nu nog een tent waarin de kinderen en jongeren verwelkomt worden, maar zodra de grond in bezit is, nu wordt dit nog gehuurd, kan er een permanent gebouw komen.