Vastentijdmaaltijd tijdens Lockdown

Voorgaande jaren hebben we in de vastentijd op de donderdagen vastenmaaltijden georganiseerd. Helaas kan dat dit jaar natuurlijk niet op de gebruikelijke manier, maar wij denken dat we een mooi alternatief hebben.
S.O.E.P. in de Vastentijd. De afkorting staat voor – Samen Op Eén Pad – , maar vormt ook het woord soep.  Het idee is dat er op donderdagmiddag een soep bereid wordt in de kerk en dat er dan de volgende 4 mogelijkheden zijn:
– 1 – tussen 15.00 en 17.00 uur kunt u de soep afhalen bij de kerk. U maakt de soep warm en eet die ’s avonds op.
– 2 – als u het echt niet zelf kunt halen, wordt tussen 15.00 en 17.00 uur de soep bij u thuis bezorgd. U maakt de soep warm en eet die ’s avonds op.
– 3 –  na 13.00 uur kunt u een tasje met de ingrediënten en het recept ophalen bij de kerk. U kookt de soep zelf en eet die ’s avonds op.
– 4 -op woensdagmorgen krijgt u een mailtje met het recept, zodat u zelf de ingrediënten kunt kopen en de soep op donderdag kunt maken en eten.

Misschien moet u zelf nog zorgen voor brood of b.v. rijst bij de soep.
Op deze manier eten we op donderdagavond met zijn allen hetzelfde en zijn we dus Samen Op Eén Pad in de vastentijd.

Omdat het Kerkblad op de eerste donderdag (18 februari) in de vastentijd verschijnt is de eerste keer op 25 februari. Daarna nog op 4, 11, 18 en 25 maart. Voor Witte Donderdag 1 april denken we nog na over een invulling. U kunt zich opgeven via miekemaletzky@hotmail.nl uiterlijk de maandag ervóór. U kunt zich natuurlijk ook al vast opgeven voor alle avonden; afmelden mag altijd nog. Geef daarbij aan met hoeveel personen u meedoet en hoe u de soep wilt ontvangen. Net als andere jaren vragen wij een vrijwillige bijdrage voor deze activiteit.
We hopen dat velen van u meedoen, zodat de standaard vraag op vrijdag wordt: “Heb jij ge-S.O.E.P.-t gisteren?”