Gespreksgroep

Het Goede Leven,  Gespreksgroep voor iedereen die geïnteresseerd is.

Vorig jaar kwamen we als bijbelgespreksgroep bij elkaar. Dit jaar maken wij er een meer algemene gespreksgroep van. Een gespreksgroep die een zestal keren bij elkaar komt en praat over ‘Het Goede Leven’.  Wat zijn onze eigen ervaringen? Door wie of wat laat jij je inspireren? Tijdens de bijeenkomsten laten we ons bezielen door diverse teksten en uitspraken uit de Bijbel, de krant of wijze boeken. Zo geven beroemdheden uit ons land al jaren in de zaterdageditie van de krant  TROUW, hun visie op de 10 geboden. En heeft een aantal eigentijds denkende predikanten een mooi boek geschreven over de ‘levenskunst’ en ‘mooi, goed en waarachtig leven’ met thema’s als: omgaan met mislukkingen, het hebben van humor en de behoefte aan genieten en over thema’s als tolerantie, of woede. Of  ‘je gezegend weten’.

Wij kunnen, in onderling overleg, maar een paar van die thema’s aan de orde stellen. Maar we gaan gewoon beginnen. De bedoeling is om ongeveer zes keer bij elkaar te komen (zeg maar 1 keer per maand). Jong en oud zijn welkom, maakt niet uit of je heel kritisch in het leven staat of juist heel meegaand. We praten in een open sfeer over alles. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdag 8 oktober om 20.00 uur in de Brugkerk.
Graag van te voren opgeven bij ds. Georg Naber (tel. 06-10768723 of email: gnaber.vdm@gmail.com, zodat we weten met hoeveel wij uiteindelijk zijn. Welkom.