Ochtenddiensten starten weer op!

Vanaf zondag 24 mei starten wij als Brugkerk te Lemelerveld onze kerkdiensten op de zondagochtend weer op. Elke zondag zenden we om 9.30 uur live een ochtendviering uit, helaas nog steeds in afgeslankte vorm, uitgevoerd conform de corona-richtlijnen van het RIVM. Aan de diensten werken zo min mogelijk mensen mee. Slechts degenen die nodig zijn om de dienst te houden en uit te zenden zijn aanwezig, voor kerkgangers blijft het gebouw helaas nog gesloten. Wij hopen dat wij u met het hernieuwd oppakken van de ochtenddiensten, naast het uitzenden van de’meditatieve kwartiertjes’ elke avond, van dienst kunnen zijn en een plezier kunnen doen.

Zondag 24 mei (‘Wezenzondag’)

De eerste zondag dat wij weer een heuse zondagochtenddienst vieren in de Brugkerk! Het is gelijk een heel bijzondere dienst die speciaal voorbereid en alternatief vormgegeven wordt door de themadienst-commissie. Het thema is: ‘Hoe fiksen we dit?!’ Het is niet makkelijk door deze tijd van corona heen te komen. We zijn al weken onderweg. Wat geeft ons de kracht om vol te houden en door te zetten? Hiernaar gaan we in de dienst op zoek. Wat dat betreft hebben we eigenlijk ook al gelijk een vraag, of beter gezegd een verzoek, aan iedereen, aan jong en oud, maar ook vooral aan de jongeren onder ons.

Het lijkt ons leuk als iedereen een mooie foto gaat maken. In de dagen voor de dienst of tijdens de ochtenddienst. Een foto van jullie samen of van je zelf alleen thuis. Stuur de foto op naar Gery van Zijl, geryvanzijl@gmail.com. Zij zal er voor zorgen dat alle foto’s aan het einde van de dienst samen op het scherm kunnen worden geprojecteerd, zodat iedereen ze kan zien.

Foto

Je kunt de foto heel gauw fabriceren door er een selfie van te maken met je mobiele telefoon. Maar nog leuker is het, naast je zelf ook nog iets anders op de foto te zetten en iets bijzonders te laten zien. Bijvoorbeeld wat jullie er in de afgelopen weken doorheen heeft geholpen, waar je buitengewoon van hebt genoten. Of heb je in de afgelopen weken misschien iets speciaals gedaan, iets heel bijzonders? Iets dat alleen voor jezelf bestemd was? Of ook voor iemand anders, voor je familie, vrienden of buren? En als je klaar was met het schoolwerk, wat ging je dan altijd doen in de afgelopen weken? Gamen misschien? Of springen op de trampoline? Of crossen met de brommer? Laat het zien op de foto die je maakt. We genieten graag met je mee.