Vredesdienst 16 sept

Vredesdienst in de openlucht          16 september 2018

Uitgaande van de Raad van Kerken Lemele/Lemelerveld wordt op zondag 16 september om 10.30 uur een vredesdienst gehouden op camping De Olde Lucashoeve in Lemele.

Het thema dit jaar is: Generaties voor vrede.

Wat kunnen wij doen om de vrede om ons heen en in de wereld, te bevorderen? Aan de hand van een Bijbellezing (Marcus 9, 30-37) over dienstbaar in het leven staan, leggen we de link naar ons eigen leven: op welke gronden maken wij onze keuzes, en ook; wat is nu écht belangrijk in het leven? Het belooft een interactieve dienst te worden, waarin ook de kinderen met het thema aan de slag zullen gaan..

Omdat we als Raad van Kerken meer zichtbaar en laagdrempelig willen zijn hebben we besloten om deze viering in de openlucht te houden. Misschien is het een idee om gezellig als buren, familie of vrienden samen op de fiets (of wandelend) naar de Olde Lucashoeve te komen. Daar wordt u onder de klanken van muziekvereniging KNA Lemele van harte welkom geheten. De Olde Lucashoeve is een prachtige camping, onderaan de Lemelerberg, net buiten Lemele.

We vragen iedereen om zelf een stoel mee te nemen (een kleedje kan ook). Wel zal er een aantal stoelen (50) zijn voor oudere mensen. Voorgangers zijn pastoraal werkster Marga klein Overmeen en de voorbereidingsgroep.

Er wordt een collecte gehouden voor de organisatie Sara Sebrenica die zich sinds 1999 inzet om de verschillende etnische groepen aldaar bij elkaar te brengen. Mede hierdoor kunnen vrede en veiligheid het winnen van spanningen en conflicten. Met onze bijdrage kunnen we samen de vrede doorgeven, met name aan de jongere generaties. Na afloop van de viering is er koffie/thee en voor de kinderen ranja.

Wanneer: zondag 16 september 10.30 uur op camping de Olde Lucashoeve, Kerkweg 30 te Lemele. Bij slecht weer is de viering in de Ichthuskerk te Lemele.