Reünie ‘Lagere school met de bijbel’ in Lemele


Per toeval kwamen Ton Roelofs uit Nijverdal en Mayan Ruim uit Meppel elkaar tegen. Het gesprek ging voornamelijk over vroeger, over de tijd dat zij samen op dezelfde lagere school hebben gezeten. Dit was in de jaren zestig in het dorp Lemele. Tijdens het gesprek ontstond het idee al snel om een reünie te organiseren voor leeftijdsgenoten van die tijd en laat dit nu toevallig vijftig jaar geleden zijn.

Omdat zowel Ton als Mayan niet meer in het dorp Lemele wonen, is er een link gelegd naar de persoon Jan Bloten die nog steeds betrokken is in hetzelfde dorp en daar ook woont. Ook heeft hij alle namen uit deze tijd tot zijn beschikking! Het netwerk breidde zich vrij snel uit en er werd zelfs een Whatsapp groep gecreëerd.

Na overleg met Roelof en Diny Dijk, eigenaren van Zaal Dijk in Lemele was de locatie vrij snel bepaald. De datum is geworden: zondag 4 november 2018 vanaf 15.00 uur

Meester (Theun) Ruim was het hoofd van deze school van 1961-1968 en werd bij zijn vertrek opgevolgd door meester (Martien) Wilts. Beide meesters zullen met hun echtgenoten aanwezig zijn op de reünie op 4 november.

Mochten er nog ‘Lemelers’ zijn die geboren zijn tussen 1956 en 1962 die op deze lagere school hebben gezeten, zijn ze welkom op deze bijzondere reunie. Aanmelden kan via reunie.lemele@gmail.com met vermelding van (meisjes)naam en geboortejaar, vóór 1 november 2018. Op dit moment hebben al bijna 50 personen zich aangemeld.